web statistics
Jämför bankernas räntor

Ränta Bolån

Ränta på Bolån historik

Bolåneräntan är historiskt mycket låg. För den som funderar på att köpa bostad är rätta tillfället nu, i alla fall om man ska tro många experter. Med en historiskt låg ränta är riskerna i och för sig också flera. Många tar sig vatten över huvudet och köper bostäder som de kanske inte har råd med om räntorna skulle stiga en eller ett par procent. Därför kan ett alternativ för dig som köper bostad med dagens ränteläge vara att binda lånet.

Jämför Räntor innan du köper bostad

Innan du slår till på ditt drömboende är det mycket viktigt att du jämför räntor hos olika banker och ser dig omkring efter den lägsta räntan. Små marginaler måhända, ser inte ut att vara så mycket nu. Men slår man ut det över månader eller år blir det tydligt att det handlar om stora summor pengar som går att spara.

Ränta bolån avdrag

Det kan vara värt att ha i åtanke att man i deklarationen har möjlighet att gör avdrag för den bolåneränta man betalar, avsett att man har inkomst från arbete. I de flesta fall (några undantag) gör dina ränteavdrag att du får tillbaka 30% av de räntekostnader du haft under året.

 

bolåneränta

Lämna ett svar

Senaste inlägg